M.i.v. 3 februari centjes thuis en pinpas mee.

Na de introductie van het koffie-apparaat moderniseert de Roei nu ook met het pinapparaat.

 Enkele jaren geleden is de “consumptiekaart” geïntroduceerd. Dit was toen om te voorkomen dat er “contant geld” achter de bar nodig zou zijn op tijden dat er geen bardienst was en veel roei(st)ers in de soos toch geen geld bij zich hadden om te betalen.
De volgende stap is voorafgegaan aan intensief overleg. Overwogen werd om de “consumptiekaart” in de toekomst in Bitcoins te verkopen en de hoeveelheid koffie per kopje aan te bieden aan de bitcoinkoers. Van de koekjes konden dan hoekjes afgehaald worden bij een daling van de koers. Om veel kruimelwerk te voorkomen en de muizen geen vrij spel te geven is toch besloten om in euro’s te blijven, maar dan wel uitsluitend met de pinpas.
Vanaf 3 februari kunnen de consumptiekaarten uitsluitend betaald worden met een pinpas. Geen contant geld meer in de soos en de administratie wordt overzichtelijker. Het eventuele kastekort als gevolg van vergissingen of een greep uit de kas is dan verleden tijd. Declaraties voor de soos worden ingediend bij de penningmeester.