Skip to main content

25 augustus open dag

Zondag 25 augustus organiseert Roeivereniging Breda van 10.00 tot 13.00 uur een open dag voor JONGE en OUDERE sportieve mensen die willen kennismaken met de roeisport.

Roeivereniging Breda viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Dit valt samen met een grote verbouwing van onze club. Alleen hierdoor is het al interessant om te komen kijken hoe een roeivereniging is georganiseerd.

Neem een kijkje in het clubgebouw en de botenloods, oefen ‘droog’ op een roei-apparaat in de fitnessruimte en maak een korte roeitocht op de rivier de Mark onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Jeugd

Beginnende jeugdroeiers gaan elke zondagochtend en vrijdagavond het water op. Onze jeugdinstructeurs leren je veilig roeien, waarbij plezier in de sport en gezelligheid met je teamgenoten een belangrijke rol spelen. Je leert ook alles over de roeitechniek, de boten en de verkeersregels op het water. In de winter is het in de avond te donker om te roeien en staat er elke vrijdagavond een work-out op het droge op het programma. Voor gezellige activiteiten is bij Roeivereniging Breda ook volop ruimte. Voor alle jeugdleden worden in het komende roeijaar weer sportieve (onderlinge) wedstrijden en een meerdaags roeikamp georganiseerd. Ook zijn het kerstdiner met disco en het spetterende zomerfeest met barbecue activiteiten waar de jeugdleden erg naar uitkijken.

Volwassenen

Als beginnende roeier vanaf 18 jaar volg je bij Roeivereniging Breda de Crew Class cursus, waarin ervaren instructeurs je veilig en met plezier leren roeien. De Crew Class cursus duurt drie maanden, waarin je tweemaal per week in groepsverband les krijgt over de roeitechniek, de boten en de verkeersregels op het water. Roeien is een technische sport die je in een team, maar ook individueel kunt beoefenen. Of het nu recreatief is, in toerboten of op wedstrijdniveau in snelle smalle boten, bij Roeivereniging Breda kun je elk seizoen sportief genieten op het water.

Over Roeivereniging Breda

Roeivereniging Breda is opgericht in 1974 en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). Roeivereniging Breda is gelegen op een schitterende locatie aan de rivier de Mark op de grens tussen Breda en Terheijden (Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden). Met circa 400 leden van 11 tot 80+ jaar kent de roeivereniging een bloeiend verenigingsleven. Het hele jaar door worden gezellige en sportieve activiteiten georganiseerd. Info op: www.rvbreda.nl.

Open dag Roeivereniging Breda:

• Datum en tijdstip: zondag 25 augustus van 10.00 uur tot 13.00 uur

• Locatie: Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden

Meer info: www.rvbreda.nl

divider_breda_logo