Drie winnaars

Markcompetitie 2023-2024: drie winnaars (waaronder één zeer oude bekende). 👏

Heerlijk lenteweer, matig windje tegen op de laatste kilometer, een volle botenwagen van onze vaste gasten uit Dordrecht, ruime deelname van Dudok: op zaterdag 13 april waren de omstandigheden ideaal voor de laatste aflevering van het Markcompetitieseizoen. Alle clubleden die het hele seizoen al onmisbaar waren voor de organisatie, van uitdelen van rugnummers tot tijdwaarneming en motorbootbegeleiding stonden weer op hum post. Deze keer geen grote problemen aan het vlot, dat een ruimere capaciteit had dan de voorlaatste keer. Er werd vlot opgeroeid en daarna nog sneller terug……… waarna het lange wachten begon. Er moest namelijk niet alleen de uitslag van die dag berekend worden, maar ook de einduitslag van het hele seizoen 2023-2024. Het kostte om allerlei redenen (die ik je verder zal besparen) zoveel tijd dat de sociëteit vrijwel verlaten was toen de winnaars van dit seizoen gehuldigd konden worden .

Om met het dagklassement te beginnen: dat werd gewonnen door de formidabele Marion Dauwerse, die in haar skiff alle 99 overige deelnemers achter zich liet. Het was haar tweede deelname aan de MC van dit seizoen. Hoe zou de einduitslag er hebben uitgezien als ze aan alle edities had meegedaan?

De winnaars van het eindklassement bleken uiteindelijke Willem Muller, Frans van Mierlo en Dirk Imkamp, die hun voorsprong op runners-up Hans van Engen, Rien de Jager, Henk Smoolenaars en Piet van Arendonk zelfs nog wat wisten uit te bouwen. Willem, Frans en Dirk verwierven daarmee eeuwige roem, omdat hun namen in koper gegraveerd op de – jawel! – Willem Mullerbokaal (die helemaal geen bokaal maar wel heel mooi is) zullen worden geschroefd. Willem bewijst maar weer eens dat een roeicarrière lang kan duren: in 2003 won hij al – als eerste – de Markcompetitie, maar hij heeft nog wel een paar jaar nodig om het record van Kees Ligthart te evenaren, die tussen 2004 en 2023 zes keer de Markcompetitie won.

Kruis de tweede zaterdag van maart 2028 maar vast aan in je agenda; je kunt dan zien of het hem gelukt is.

In oktober begint het volgende seizoen: voor iedereen nieuwe ronden, nieuwe kansen.