Skip to main content

Loket: LOST AND FOUND?

| secretaris |

De materiaalcommissie krijgt regelmatig, zowel via het BRS als mondeling/telefonisch/per e-mail vragen over zoekgeraakte riemen, bankjes, rugleuningen, riggers, dopjes, enz.

Alhoewel vaak actief wordt meegezocht is matcom niet echt het juiste “loket” voor vermissingen. De oorzaak is in vrijwel alle gevallen dat eerdere gebruikers de artikelen niet op de juiste plek hebben teruggelegd. Door de huidige wijziging van lig- en hangplaatsen in fase-2 van de dijkverzwaring zal het vaak voorkomen dat een boot en haar riemen op een andere plek zijn geplaatst dan de jaren hiervoor. Goed zoeken is dan de enige remedie. En het is niet de “schuld/verantwoordelijkheid” van matcom dat iets kwijt is, maar van de gebruikers vóór je. BRS blijft overigens de aangewezen plek om zo’n probleem te melden, maar liefst pas nadat de melder(s) zelf een speurtocht hebben ondernomen. Vrijwel altijd worden verloren zaken teruggevonden, maar soms op de meest onlogische en onverklaarbare plaatsen. De ‘schuldige’ wordt zelden gevonden.

Dus dringend verzoek: bij ingebruikname van een boot en toebehoren tref je die zaken op een bepaalde plek aan en na terugkomst en schoonmaken(!) is het de bedoeling dat het weer op de zelfde plek wordt teruggelegd of gehangen. Mogelijk gaat het fout bij overnemen van een boot aan het vlot; vraag dan altijd even aan de gebruikers voor je, waar deze boot en de riemen door hen zijn opgepakt, zodat je weet waar het terug moet.

divider_breda_logo