Skip to main content

MC1 2023 – 2024

| Marno Rijk |

Eerste Markcompetitie van het nieuwe seizoen: nieuwe tijdmeting, geen nieuwe winnaars.

Storm Ciarán had net genoeg aan kracht verloren om veilig te kunnen starten en er scheen zowaar een bescheiden zonnetje na dagenlange regenbuien. Op 4 november roeiden 93 deelnemers verdeeld over 25 ploegen op naar paal 9 om daarna weer zo snel mogelijk terug te keren naar “De Roei”, met de laatste 1,5 km de wind pal tegen. Altijd spannend voor de roeiers, en deze keer ook voor de organisatie. Omdat binnenkort het oude tijdwaarnemingssysteem niet meer ondersteund wordt, werd geëxperimenteerd met Raceclocker, dat eenvoudiger en sneller zou moeten werken. Dat bleek niet tegen te vallen. Door onwennigheid werden er nog wat foutjes gemaakt, maar gelukkig hadden we de ouderwetse stopwatch nog als back-up gebruikt. Welk systeem we ook gebruikt hadden, de winnaar (op handicap) was dezelfde gebleven: De HVJ4x met Rien, Henk, Piet en Kees.

Kees? Ja, dezelfde Kees Ligthart die vorig jaar de Willem Muller trofee won, en dat lang niet voor de eerste keer. De eerste klap is weer een daalder waard, maar er komen nog vijf roei-ontmoetingen om de strijd met hem aan te gaan. De uitslag volgens het oude programma is op onze website te vinden, maar je kunt, om alvast te oefenen, op de volgende website kijken: https://raceclocker.com/71ed1917

Daarna de volgende stappen:

In de weergave bovenaan derde knop “Weergave” die zet je op “Niet groeperen”

• De snelste handicap weergeven: klik bovenin de kolomweergave op Resultaat handicap. Deze filtert dan op handicap (met driehoek down)

• Opnieuw op snelste tijd. Klik dan “Resultaat” (met driehoek down)

Na de volgende MC, op 9 december, gaat het nog veel vlotter!