MC3 in the Sunny Remix

Misschien omdat we in een bijzonder Lustrumjaar zitten, maar vooral ook omdat het gewoon leuk is, kwam Willem Muller bij de Wedstrijdcommissie met het voorstel om als sluitstuk van de MarkCompetitie ‘23-‘24 een soortgelijke wedstrijd te organiseren, maar dan alleen voor gelegenheidsploegen met allemaal een vrijwel gelijke gemiddelde score. Een enorme rekenklus voor de Wedstrijdcommissie maar het resultaat mocht er wezen! Roeiers met de hoogste scores werden nu gekoppeld aan roeiers met de laagste scores. Door de winterse uitval van de MC3 in januari 2024 was ook de naam snel gevonden:

“MC3 in the Sunny Remix”!

Zo gingen op zaterdagochtend 15 juni met een straffe 5 Bft ZW wind (en met frisse tegenzin) acht gelegenheidsviertjes het water op om te strijden om deze nieuwe prijs. Wonder boven wonder werd er ondanks de flinke golven toch tamelijk goed geroeid en zijn er slechts een paar vreselijke snoeken geslagen, geen boten gezonken en gelukkig ook geen (matig getrainde) deelnemers in elkaar gezakt! De overtuigende winnaar was de ploeg van Piet van Arendonk, Mariëlle van Wiel, Tom Rozendaal en Stef Blom. Aan hen werd de nieuwe prijs uitgereikt van de MC remix 2024, nu te bewonderen in de prijzenkast.

Het enthousiasme en de gezelligheid achteraf was uitbundig! Reden dus om niet alleen in een Lustrumjaar dit te organiseren maar gewoon als vaste afsluiting van de jaarlijkse Markcompetitie!