Skip to main content

Midzomeravondregatta

| Annelies |

Voor de Crew Class de eerste keer ‘Opgelet. Af!’ Voor de S2-cursisten de eerste strijd in een gladde boot.

Dat is spannend; dat is spannende lol! Briefing, bootindeling, rugnummers, kamprechters, oproeien, startprocedure, prijsuitreiking. Hoort er allemaal bij. Uiteraard ook met hapje en drankje en uitgebreide nazit. Dat is wedstrijdroeien.
Vijf C-vieren en vijf dubbeltweetjes gingen de strijd aan. Met in totaal twaalf starts van om en nabij paal 3.7 een vol programma. Dankzij de fantastische ondersteuning van instructeurs, kamprechters, tijdwaarnemers, vlotcommissarissen, mobo-bestuurder en bardienst een mooie stimulans voor de nieuwe, jonge(re) leden van onze vereniging om te proeven van de optie wedstrijdroeien.
En er werd knetterhard gevaren. In de heats waren de snelste tijden voor – nota bene – het ad hoc samengestelde team van Silvian, Wouter, Harry, Marlène en Yves in de C4X+ in 2’20” en voor Marcel en Noortje in de dubbeltwee in 2’05”.

In de Grande Finale startten traditiegetrouw instructeurscrews tegen de snelste cursistenboot. Voor de C-vieren resulteerde dat, dankzij/ondanks briljant stuurwerk van Mariëtta, in een nipte winst voor de instructeursboot. In de dubbeltwee waren Wilco en Pieter in een strakke 1’55” het mixteam van instructeurs te snel af.

Het was een mooie avond. En de consensus was: dit moeten we vaker doen. Dit is leuk. We hebben nu de Midzomer, de Pepernoten, het coachkader voor beginnende wedstrijdroeiers en de deelname van C-vieren in een subveld van de Markcompetitie. Waarom niet een Sinterkerst- of oliebollenrace op een zondagmiddag eind december of begin januari? Een ‘Zoek de eitjes’-hindernisrace voor C-skiffs met Pasen? Een ‘Pak een acht’-clinic met afsluitende race?

De wedstrijdcommissie staat voor het stimuleren en faciliteren van wedstrijdroeien. De commissie streeft naar verbreding en verjonging van de wedstrijdgroep. Wedstrijdroeien is niet voor een elite of happy few. De opmaat voor deelname aan regionale, landelijke en internationale roeiwedstrijden start op de Mark.