Skip to main content

Roeien bij Roeivereniging Breda

Roeivereniging Breda is een gezellige en actieve vereniging, direct gelegen aan de rivier de Mark net onder Breda in Terheijden. Vanaf het terras voor de sociëteit, is het genieten van onze prachtige locatie. De vereniging stelt zich ten doel om alle verschillende vormen van roeien te bevorderen, zowel recreatief roeien, als toerroeien en wedstrijdroeien.

De accommodatie

De vereniging heeft de beschikking over een eigen accommodatie en meer dan 90 roeiboten voor 1 tot 8 personen. In de botenloodsen liggen roeiboten zoals skiffs, gladde 2-en, gladde 4-en en een ruim aantal C-boten en wherry’s die geschikt zijn om het roeien in te leren en voor toerroeien. Voor zwaardere boten is er een kraan op de wal om boten het water in te laten. Er is verder een trainingsruimte ingericht met ergometers en andere fitnessapparatuur, een vergaderruimte en natuurlijk zijn er kleedkamers met douches. Met zicht op de Mark hebben we een ruime sociëteit met aangrenzend terras.

RV Breda werd op 21 oktober 1974 opgericht. De roeivereniging is direct van start gegaan op de huidige plek aan de Mark. Dichter bij Breda kon geen toestemming worden verkregen, terwijl ten zuiden van de stad het roeiwater minder geschikt was. Aanvankelijk werden terreinen en een houten loods gehuurd van waaruit in augustus 1975 daadwerkelijk geroeid kon worden. Later kwam het hele perceel in eigendom van de vereniging.

In 2001 werd de huidige botenloods in gebruik genomen. Door deze loods, met bovenverdieping, werd de opslagcapaciteit voor boten fors uitgebreid en kwam een grote sociëteit met kleedruimtes beschikbaar. In 2015 is een tweede botenloods, vernoemd naar roei-icoon Henk van Heel, in gebruik genomen wat de opslagcapaciteit van onze fraaie vloot verdubbelde en bovendien ruimte biedt aan een goed uitgeruste werkplaats voor bootonderhoud.

Activiteiten

De commissies en de leden van onze vereniging organiseren allerlei activiteiten en evenementen. Instructie wordt gegeven door de leden.