Skip to main content

Muscles and brains!

Binnenkort de laatste Markcompetitie van het seizoen:  muscles and brains!

Zaterdag 13 april wordt de laatste MC-roeiontmoeting van het seizoen 2023-2034 gehouden.

Behalve kracht, conditie en techniek, de basisingrediënten van iedere roeiprestatie,  zal ook strategie een grote rol spelen. Neem de drie mannen die nu de ranglijst aanvoeren: Willem Muller, Frans van Mierlo en Dirk Imkamp, die tot nu toe steeds samen in de boot hebben gezeten. Blijven ze samen of wil iemand toch alleen als eerste over de finish? En in welk boottype maken ze de beste kans om de runner-up, Hans van Engen, van het lijf te houden? Hij heeft een niet onoverbrugbare achterstand van 2,5 punten en is ijzersterk. Weer 0,6 punten daarachter volgen Henk Smoolenaars, Piet van Arendonk en Rien de Jager, die in hun roeicarrière  waarschijnlijk de grootste collectie blikken bij elkaar geroeid hebben.

Om ieders kansen goed in te schatten is een goede kennis van het Markcompetitiereglement ook belangrijk. Voor het bepalen van de eindstand worden de vier beste resultaten opgeteld. Volgende week zaterdag wordt de vijfde editie gehouden, waarna dus het slechtste resultaat wordt weggestreept. Voor Smoolenaars cs is dat 103,5 punten, voor Muller cs is 104,8 punten en voor Hans van Engen 105,5. Hans zal dus het minst profiteren van een betere uitslag. Volgt u het nog?

Om in de einduitslag vermeld te worden is nog een bepaling van belang: er mag niet steeds in hetzelfde boottype geroeid worden, maar minstens één keer in een afwijkend boottype. Dat betekent bijvoorbeeld dat Kees Ligthart niet wéér in een 4x en Wilfried, Dries, Erik en Fred niet wéér in een 4- moeten stappen om in de einduitslag terecht te kunnen komen. Kiezen ze wel een ander boottype dan zouden ze nog wel eens heel hoog kunnen eindigen.

Kortom, houd je van spanning en sensatie, maar ook van gezellige reuring, kom dan zaterdag 13 april naar “De Roei”, als deelnemer of als toeschouwer. Voor het rekenwerk zorgen wij.